Pangafilet met sinaasappel en mandarijn

Omschrijving

Pel de sinaasappel en mandarijntjes en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringen. Rasp de schil van de limoen boven een schaaltje. Pel en snipper de knoflook. Pers een halve limoen uit. Hak de rode peper fijn. Meng voor de salsa de geraspte limoenschil met het sap, de citrusvruchten, de uienringetjes, de knoflook, de rode peper, de peterselie, een paar druppeltjes olie en 1-2 tl suiker naar smaak. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Bestrooi de pangafilets eventueel met een beetje zout. Laat in een koekenpan een scheutje olie heet worden en bak hierin de pangafilets 3-4 minuten aan elke kant. Verdeel de vis over 4 borden en schep de salsa erop. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Ingrediƫnten

  • 1 sinaasappel
  • 2 mandarijntjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • klein stukje rode peper
  • 4 el grof gehakte verse peterselie
  • sesam- of olijfolie
  • 1-2 tl suiker
  • 500 g pangfilet

 

Bereidingtijd

ca. 20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

Hoofdgerecht

Voedingswaarden

132;4;4;19
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.