Pasta con zucchine

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit hierin de sjalot 2-3 minuten. Voeg een kopje water en het bouillonblokje toe. Schep de courgette, zout en peper erdoor en laat 10-12 minuten zachtjes smoren.
  2. Kook de farfalle beetgaar in water met 1 theelepel zout. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep de pasta met de munt door het courgettemengsel. Verwarm nog circa 2 minuten.
  3. Verdeel de pasta over warme borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Tips

  • Vervang (een deel van) de Parmezaanse kaas in dit recept door ricotta.
  • Ook heel lekker met peterselie in plaats van munt.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 sjalotjes of, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 kleine courgettes, in blokjes
  • 300 g farfalle
  • 1 el munt, gehakt
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 480 Kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 61 g
Vezels 3 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: