Pasta met boerenkool en spek

Bereiding

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan en voeg de olijfolie toe.
  2. Fruit de ui circa 5 minuten op lage stand en voeg dan de knoflook en tijm toe. Kook de pasta ondertussen beetgaar.
  3. Schep de boerenkool door de uien en knoflook en roerbak op middelhoge stand circa 5 minuten tot de kool geslonken en nog helder groen is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Giet de pasta af en bewaar een paar lepels van het kookvocht. Schep eerst de pasta en de spekjes door de boerenkool en vervolgens de kaas plus wat kookvocht om het geheel smeuïg te maken.

Ingrediënten

  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl. gedroogde tijm
  • 350 g fusilli of
  • 350 g penne of
  • 350 g farfalle
  • 400 g boerenkool, panklaar
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.