Pastinaakstamppot met peer, witlof en blauwe kaas

Bereiding

  1. Kook de aardappels met de pastinaak in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit de boter in een wok en roerbak hierin de witlofreepjes 2-3 minuten. Schep de peer erdoor en bak 2 minuten mee.
  3. Giet de aardappels en pastinaak af en stamp grof met de melk, zout en peper. Schep de witlof, peer en kaas erdoor.
  4. Bestrooi de stamppot voor het serveren met de walnoten.

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 400 g pastinaken, in stukken
  • 50 g boter
  • 400 g witlof, in reepjes
  • 2 peren, geschild, in partjes
  • 150 ml melk, warm
  • 150 g blauwe kazen, verkruimeld
  • 75 g walnoten, grof gehakt

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.