Penne met stoofvlees

Bereiding

  1. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met zout, versgemalen peper en wat bloem en braad op middelhoge stand rondom aan.
  2. Voeg de ui toe en bak enkele minuten mee. Doe de knoflook en salie erbij en bak nog 1 minuut. Blus af met de wijn en tomatenblokjes, roer even door, voeg de laurier toe en breng langzaam aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op een lage stand in circa 2 uur gaar.
  3. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Laat de saus zonder deksel intussen wat inkoken en trek het vlees met twee vorken wat uit elkaar.
  5. Schep de pasta door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met de peterselie en selderij. Lekker met grof geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 2 eetl. olijfolie
  • 500 g runderlappen, in blokjes
  • 1 eetl. bloem
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 takjes verse salie, grof gehakt
  • 100 ml rode wijn
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • 1 laurierblaadje
  • 300 g penne
  • 2 eetl. platte peterselie, fijngehakt
  • 1 eetl. bladselderij, fijngehakt

Bereidingtijd

20 minuten

  • 120 minuten stooftijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.