Penne pasta met broccoli en tonijnsaus

Bereiding

  1. Kook de pasta in grote pan met ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de broccoliroosjes 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta aan de pan toe. Giet na 5 minuten af en laat goed uitlekken.
  2. Pel en snijd ondertussen de ui en knoflook klein. Halveer de tomaatjes. Giet de olie van de tonijn af en vang het op. Schep 3 el van de olie in een koekenpan. Verwarm de olie en bak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur. Rasp de schil van de citroen erboven fijn. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee. Breng op smaak met (vers gemalen) peper en eventueel wat zout.
  3. Pers in de tussentijd de citroen uit. Pureer met de staafmixer de tonijn met 4 el koud water, 2 el citroensap en 2-3 el mayonaise tot een gladde, dik vloeibare saus. Voeg als de saus nog te dik is 1-3 el water toe. Proef en breng op smaak met nog wat peper, eventueel wat zout en zo nodig citroensap.
  4. Meng de hete pasta en broccoli met de koude tonijnsaus en het hete tomaatmengsel. Verdeel over 4 warme borden.

Tips

  • Gebruik ook eens zalm in plaats van tonijn.
  • Een afgekoeld restje van deze pasta kun je (direct na het eten) in een goed afgesloten diepvriesbakje of -zakje in de diepvries snel invriezen en een paar maanden bewaren.

Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 750 g broccoliroosjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes
  • 1 citroen
  • 400 g tonijn in olijfolie
  • mayonaise
  • peper en zout

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 617 Kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 62 g
Vezels 10 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.