Perenflensjes met hazelnootpasta

Omschrijving

Roer een glad beslag zonder klontjes van de bloem met wat zout, het ei en de melk. Smelt wat boter in een kleine koekenpan. Schep 1/4 van het beslag in de pan en bak een flensje, aan beide kanten goudbruin. Keer tussentijds om. Laat op een bord glijden en bak op dezelfde manier nog 7 flensjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge hete koekenpan goudbruin. Laat op een bord afkoelen. Schil de peren, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in
stukjes. Bestrijk de flensjes met wat hazelnootpasta, klap ze dubbel en verdeel over 4 borden. Schep op elk flensje wat perenstukjes en bestrooi met amandelschaafsel. Serveer de flensjes licht bestrooid met poedersuiker en garneer met een takje munt of citroenmelisse.

Ingrediƫnten

  • 100 g bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 300 ml melk
  • 50 g boter
  • 4 el amandelschaafsel
  • 2 rijpe handperen
  • 4 el hazelnootpasta
  • poedersuiker
  • 4 takjes munt of citroenmelisse

Bereidingtijd

ca. 15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

Nagerecht
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.