Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160┬░C. Roer de boter zacht. Voeg de appeltaartmix en eieren toe en kneed tot een soepel deeg.
  2. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de bodem en rand van de bakplaat ermee. Bestrooi met de helft van het amandelschaafsel en verdeel de perziken erover.
  3. Verwarm de rozijnen, jam, rozemarijn en rum zonder te koken. Verdeel het jammengsel over de perziken.
  4. Bestrooi met de overige amandelen en de suiker en bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  5. Meng de mascarpone met de vanillevla. Serveer de taart lauwwarm met de vanilleroom.

Ingrediënten

  • 325 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 pakken mix voor appeltaart
  • 2 eieren, losgeklopt
  • bloem, om te bestuiven
  • 100 g amandelschaafsel
  • 1 kg perzik, geschild, in plakjes
  • 100 g rozijnen
  • 1 pot abrikozenjam of
  • 1 pot sinaasappel-mangomarmelade
  • 1 eetl. verse rozemarijn, gehakt
  • 2 eetl. rum
  • 75 g suiker
  • 200 g mascarpone, voor de vanilleroom
  • 100 ml vanillevla, voor de vanilleroom

Benodigdheden

  • deegroller
  • bakplaat, ingevet

Bereidingtijd

25 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

15 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.