Peultjes met sinaasappel en munt

Bereiding

  1. Rasp van 1 sinaasappel de schil. Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de vliezen.
  2. Kook de peultjes 3 minuten met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten. Blus af met sherry of witte wijn.
  4. Meng de crème fraîche met sinaasappelrasp, honing en de helft van de munt.
  5. Schep de peultjes door de bosui en verwarm. Voeg de sinaasappelpartjes toe.
  6. Serveer de peultjes bestrooid met de rest van de munt en de crème fraîche.
  7. Lekker met geroosterde kip(filets).

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels, schoongeboend
  • 500 g peultjes, afgehaald
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes van 1 cm
  • scheutje sherry of
  • scheutje witte wijn
  • 135 ml demi crème fraîche
  • 1 theel. honing
  • 2 eetl. verse munt, gehakt

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 190 Kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 14 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: