Pikante groentecurry met specerijen en ananas

Bereiding

  1. Verwarm de kokosolie en fruit hierin de gesnipperde ui.
  2. Voeg de kruidnagel, steranijs, gember, knoflook en kerrie toe. Fruit nog een minuut op lage stand.
  3. Voeg de wortel, aardappels, paprika en tomaat toe en roerbak een paar minuten.
  4. Voeg de kokosroom toe en zoveel bouillon dat de groenten net onder staan.
  5. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan circa 15 minuten stoven.
  6. Laat de saus zonder deksel nog 5 minuten inkoken en breng dan verder op smaak met zout en peper.
  7. Schep de ananas door de groenten en bestrooi het gerecht op het laatste moment met de koriander.

Ingrediënten

  • 1 eetl. kokosolie
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 2 cm verse gember, geschild, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. mild kerriepoeder
  • 1 winterwortel, geschild, in blokjes
  • 200 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 2 gele paprika's, in blokjes
  • 100 g cherry-/kerstomaatjes
  • 75 ml kokosroom
  • 150 ml groentebouillon van 1 tablet
  • 250 g verse ananas, in blokjes
  • 1 bos koriander, grof gehakt

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.