Pikante groentecurry met specerijen en ananas
Bereiding
- Verwarm de kokosolie en fruit hierin de gesnipperde ui.
- Voeg de kruidnagel, steranijs, gember, knoflook en kerrie toe. Fruit nog een minuut op lage stand.
- Voeg de wortel, aardappels, paprika en tomaat toe en roerbak een paar minuten.
- Voeg de kokosroom toe en zoveel bouillon dat de groenten net onder staan.
- Breng aan de kook en laat met deksel op de pan circa 15 minuten stoven.
- Laat de saus zonder deksel nog 5 minuten inkoken en breng dan verder op smaak met zout en peper.
- Schep de ananas door de groenten en bestrooi het gerecht op het laatste moment met de koriander.
Ingrediënten
- 1 eetl. kokosolie
- 1 zoete ui, gesnipperd
- 1 kruidnagel
- 1 steranijs
- 2 cm verse gember, geschild, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetl. mild kerriepoeder
- 1 winterwortel, geschild, in blokjes
- 200 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
- 2 gele paprika's, in blokjes
- 100 g cherry-/kerstomaatjes
- 75 ml kokosroom
- 150 ml groentebouillon van 1 tablet
- 250 g verse ananas, in blokjes
- 1 bos koriander, grof gehakt
Bereidingtijd
40 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 195 Kcal |
---|---|
Vetten | 6 g |
waarvan verzadigd | 2 g |
Koolhydraten | 27 g |
Vezels | 0 g |