Pikante zuurkoolsoep met gefrituurd broodkruim

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een (soep)pan en roerbak heirin de aardappelblokjes met de knoflook en kerrie een paar minuten op een lage stand.
  2. Voeg de chilipeper en zuurkool toe en giet de bouillon erbij. Laat afgedekt circa 15 minuten zachtjes koken.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en frituur hierin de broodkruimels al omscheppend goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper.
  4. Pureer de soep helemaal glad. Giet de room erbij en laat nog enkele minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de soep in kommen en bestrooi met het krokante broodkruim en de peterselie.

Ingrediënten

  • 8 eetl. olijfolie
  • 2 zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 mespunt chilipepervlokken
  • 500 g zuurkool, afgespoeld, uitgelekt
  • 1,2 l groentebouillon, heet, van 2 tabletten
  • 4 sneeën witbrood, zonder korst, grof verkruimeld
  • 200 ml kookroom
  • 0,5 bosje peterselie, fijngehakt

Benodigdheden

  • keukenpapier

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.