Pindakaas en jam koekrepen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik (20 x 20 cm) met bakpapier
  2. Voeg in een kom de bloem en het bakpoeder samen, meng het door elkaar.
  3. Voeg in een andere kom de pindakaas, boter en suiker samen, en klop tot een romig mengsel. Voeg het ei en vanille extract toe en mix het tot het is opgenomen. Voeg nu het bloemmengsel toe en mix tot een mooi deeg.
  4. Verdeel 2/3 van het deeg gelijkmatig over de bodem van het bakblik. Schep aardbeienjam in de vorm en smeer uit over de koekbodem. Verkruimel nu het overige deel en strooi over de bodem.
  5. Zet voor 30 minuten in de oven, tot de koek goudbruin en gaar is. Haal uit de oven en laat voor 10 minuten afkoelen. Haal uit de vorm en snijd de repen in repen of blokjes.

Ingrediënten

  • 270 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 170 g pindakaas
  • 110 g roomboter
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-essence
  • 7 el aardbeienjam

Bereidingtijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.