Pita-kiptosti

Bereiding

  1. Snijd de pitabroodjes open. Meng de Parmezaanse kaas met 4 eetlepels dressing en bestrijk de broodjes met dit mengsel.
  2. Verdeel de plakken kipfilet over een helft en leg hierop wat plakjes tomaat en bosui. Dek af met de andere broodhelften. Druk iets aan, bestrijk met olijfolie en rooster de pitatosti's 3-4 minuten in een sandwichmaker, tostiapparaat of gebruik een grillpan.
  3. Schep de rest van de dressing, tomaatjes en bosui door de sla en serveer deze salade bij de tosti's.

Tips

  • Bestrijk de pitabroodjes met 4 eetlepels pindakaas gemengd met 1 theelepel sambal oelek en leg daarop de gerookte kipfilet.
  • Vervang de tomaatjes in dit recept door plakjes mango.

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 8 el caesardressing, kant-en-klaar
  • 100 g gerookte kipfilets, vleeswaren
  • 200 g cherry-/kerstomaatjes, in plakjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 2 kropjes little gem, in smalle reepjes

Bereidingtijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, klein gerecht, brunch

Voedingswaarden

Energie 570 Kcal
Vetten 33 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 31 g
Vezels 5 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: