Pita-kiptosti
Bereiding
- Snijd de pitabroodjes open. Meng de Parmezaanse kaas met 4 eetlepels dressing en bestrijk de broodjes met dit mengsel.
- Verdeel de plakken kipfilet over een helft en leg hierop wat plakjes tomaat en bosui. Dek af met de andere broodhelften. Druk iets aan, bestrijk met olijfolie en rooster de pitatosti's 3-4 minuten in een sandwichmaker, tostiapparaat of gebruik een grillpan.
- Schep de rest van de dressing, tomaatjes en bosui door de sla en serveer deze salade bij de tosti's.
Tips
- Bestrijk de pitabroodjes met 4 eetlepels pindakaas gemengd met 1 theelepel sambal oelek en leg daarop de gerookte kipfilet.
- Vervang de tomaatjes in dit recept door plakjes mango.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 8 el caesardressing, kant-en-klaar
- 100 g gerookte kipfilets, vleeswaren
- 200 g cherry-/kerstomaatjes, in plakjes
- 2 lente-/bosuitjes, in ringen
- 1 el olijfolie
- 2 kropjes little gem, in smalle reepjes
Bereidingtijd
20 minuten
Moeilijkheidsgraad
Menugang
lunch, klein gerecht, brunch
Voedingswaarden
Energie | 570 Kcal |
---|---|
Vetten | 33 g |
waarvan verzadigd | 9 g |
Koolhydraten | 31 g |
Vezels | 5 g |