Pita-pizza calzone

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220┬║C. Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om 8 broodjes tegelijk erop te leggen.
  2. Snijd de pitabroodjes open tot een envelopje. Vul elk broodje met een plakje mozzarella, een plakje vleeswaren, een paar plakjes champignon en wat geraspte kaas.
  3. Vul naar smaak aan met artisjok of olijven. Druk de broodjes dicht en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
  4. Leg het stuk folie op het rooster van de barbecue en leg de broodjes erop. Sluit het deksel van de barbecue en bak de broodjes 2-4 minuten. Keer om met behulp van een tang en bak nogmaals in een paar minuten krokant.
  5. Verwarm intussen de tomatensaus. Neem de pita's van het rooster en serveer direct met de tomatensaus.

Ingrediënten

  • 8 pitabroodjes
  • 1 bol mozzarella, in 8 plakjes
  • 8 plakjes salami of
  • 8 plakjes chorizo of
  • 8 plakjes hammen
  • 8 kastanjechampignons, in plakjes, schoongeveegd
  • 4 eetl. Parmezaanse kaas of, geraspt
  • 4 eetl. oude kaas, geraspt
  • eventueel 4 artisjokharten, in plakjes, blik
  • eventueel 2 eetl. zwarte olijven, in plakjes, zonder pit
  • 1 eetl. olijfolie
  • 200 ml kruidige tomatensaus, naar keuze

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 250 Kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigd 5 g
Koolhydraten 25 g
Vezels 1 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.