Pittig-zoete spareribs

Bereiding

  1. Snijd de ribjes in stukken van 2-3 ribjes en kook ze circa 10 minuten in water met zout. Schep ze uit het kookvocht en laat afkoelen.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade. Bestrijk de ribjes ermee en laat minimaal 30 minuten intrekken.
  3. Verhit de ovengrill. Leg de ribjes naast elkaar op een bakplaat en rooster ze circa 15 minuten in de oven. Draai ze regelmatig om en bestrijk eventueel nog met marinade.
  4. Lekker met friet of rösti en een groene salade.

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs, ongemarineerd
  • 4 vijgen, zeer fijngesneden
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 4 eetl. sojasaus of
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 3 eetl. arachideolie of
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 1 rode peper, fijngehakt, zonder zaadjes

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

15 minuten

  • 10 minuten oventijd
  • 30 minuten marineertijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 450 Kcal
Vetten 29 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 10 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.