Pittige boerenkoolstamppot

Bereiding

  1. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de kippenvleugels met de nasikruiden en wrijf ze in met 1 1/2 el ketjap.
  3. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de kippenvleugels rondom bruin.
  4. Laat ze in 20 minuten gaar worden.
  5. Voeg na 5 minuten 11/2 dl warm water en 1 el ketjap toe.
  6. Breng de jus op smaak met peper en eventueel ketjap en sambal.
  7. Bind al roerend met allesbinder.
  8. Giet de aardappelen en boerenkool af, vang kookvocht op.
  9. Stamp ze samen fijn met een scheutje kookvocht.
  10. Breng op smaak met peper en zout en sambal.
  11. Zet sambal op tafel.
  12. Verdeel de stamppot over 4 borden.
  13. Bestrooi met seroendeng en geef de kippenvleugels met jus erbij.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild
  • 500 g boerenkool, gesneden
  • 600 g kippenvleugels
  • 0,5 el nasikruiden
  • 3 el olie
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el sambal manis
  • 3 el seroendeng
  • 2 tl allesbinder

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.