Pittige boerenkoolstamppot
Bereiding
- Kook de aardappelen samen met de boerenkool in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de kippenvleugels met de nasikruiden en wrijf ze in met 1 1/2 el ketjap.
- Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de kippenvleugels rondom bruin.
- Laat ze in 20 minuten gaar worden.
- Voeg na 5 minuten 11/2 dl warm water en 1 el ketjap toe.
- Breng de jus op smaak met peper en eventueel ketjap en sambal.
- Bind al roerend met allesbinder.
- Giet de aardappelen en boerenkool af, vang kookvocht op.
- Stamp ze samen fijn met een scheutje kookvocht.
- Breng op smaak met peper en zout en sambal.
- Zet sambal op tafel.
- Verdeel de stamppot over 4 borden.
- Bestrooi met seroendeng en geef de kippenvleugels met jus erbij.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel, geschild
- 500 g boerenkool, gesneden
- 600 g kippenvleugels
- 0,5 el nasikruiden
- 3 el olie
- 3 el ketjap manis
- 2 el sambal manis
- 3 el seroendeng
- 2 tl allesbinder
Bereidingtijd
30 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht