Pittige gestoofde witte kool met ketjapsaté

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes van gelijke grootte.
  2. Meng in een kom 3 el ketjap, het citroensap en 1 el olie.
  3. Schep het vlees hierdoor.
  4. Laat het vlees 10 minuten (of langer) marineren.
  5. Kook de aardappelen in een laagje water in 20 minuten gaar.
  6. Breng in een grote pan 21/2 dl water aan de kook en kook hierin de kool in 10-12 minuten gaar.
  7. Rijg het vlees aan stokjes.
  8. Verhit 2 el olie in een grill- of koekenpan en bak de saté rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  9. Roer de pindakaas door de kool tot het vocht een lichtgebonden pindasaus is.
  10. Breng op smaak met 1 el ketjap, wat sambal, peper en weinig zout.
  11. Verdeel de kool, aardappelen en saté over 4 borden.

Ingrediënten

  • 400 g varkenshaas
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 3 el olie
  • 1 kg aardappel, geschild
  • 700 g witte kool, gesneden
  • 2 el pindakaas
  • 2 tl sambal oelek

Benodigdheden

  • satéstokjes

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.