Pittige kip met zoete friet

Voorbereiding

Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de kip hier circa 20 minuten in.

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de kip op een middelhoge stand rondom bruin. Giet er een scheutje water bij en braad de kip in circa 15 minuten gaar.
  2. Frituur de zoete aardappel frites circa 3 minuten of bereid circa 15 minuten in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en verwarm hierin de mais, de kidneybonen en de paprika.
  4. Schaaf de komkommer in linten en meng met de chilisaus.
  5. Bestrooi de zoete friet met grof (zee)zout. Serveer de kip met de friet, de groentesalsa en de komkommer.

Tips

  • Lekker met chili-mayonaise, gemaakt van 2 gelijke delen pittige chilisaus en mayonaise.

Ingrediënten

  • 20 drumsticks of
  • 20 kippenvleugels
  • 2 eetl. olijfolie of
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 450 g (zoete aardappel)frites, diepvries
  • 150 g mais, uitgelekt, blik
  • 160 g kidneybonen, uitgelekt, blik
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in kleine stukjes
  • 1 komkommer
  • 2 eetl. oosterse chilisaus
  • 4 eetl. ketjap manis, voor de marinade
  • 4 eetl. tomatenketchup, voor de marinade
  • 1 citroen, uitgeperst, voor de marinade
  • 1 eetl. gerookt paprikapoeder, voor de marinade

Bereidingtijd

50 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.