Pittige pasta pesto salade met kip

Omschrijving

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet het af, laat het iets afkoelen. Rooster de pijnboompitten op laag vuur tot ze mooi bruin kleuren. Roer de yoghurt, fritessaus en pesto door elkaar tot het een mooie saus is. Halveer de tomaten, en snij de gerookte kip en mozzarella in kleine stukjes. Doe de gekookte pasta in een grote schaal en roer de saus er doorheen. Voeg alle andere ingrediƫnten toe en schep de salade rustig om tot alles goed gemengd is.
Tip: Als je de salade mooi wilt opdienen kun je een klein beetje rucola, tomaat, kip, mozzarella en pijnboompitten achterhouden om te garneren.

Recept van projectgezond.nl

Ingrediƫnten

  • 120 g pasta (fusilli of penne)
  • 100 g gerookte kip
  • 80 g mozzarella (uitgelekt)
  • 75 g rucola
  • 250 g cherrytomaten
  • 25 g rode pesto
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 g yoghurt
  • 20 g fritessaus

Bereidingtijd

ca. 25 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

Hoofdgerecht

Voedingswaarden

563;23,4;31,5;52,4
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.