Pittige zoete-aardappelburgers

Bereiding

  1. Rasp de zoete aardappels. Meng de aardappelrasp met de bosui, eieren, paneermeel, bloem, chilipoeder, zout en peper.
  2. Vorm 4 burgers van het aardappelmengsel (voeg wat extra bloem toe als het mengsel te vochtig is). Verhit de olie en bak hierin de burgers 4-5 minuten per kant.
  3. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de chilisaus. Verdeel de rucola erover, leg de aardappelburgers erop en maak af met de komkommer. Lekker met extra chilisaus.

Tips

  • Vervang de chilisaus door barbecuesaus.
  • Neem smalle preiringen in plaats van bosui.

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappels, geschild, ca. 600 g
  • 4 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3,5 el paneermeel
  • 3 el bloem
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 3 el olijfolie of
  • 3 el arachideolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el chilisaus
  • 50 g rucola of, grof gesneden
  • 50 g gemengde bladsla
  • 0,5 komkommer of, in plakjes
  • 4 augurken, in plakjes

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht, bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.