Pizza margherita

Bereiding

  1. Steek de barbecue met deksel aan of verwarm de oven voor op 220┬║C. Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om het hele rooster te bedekken.
  2. Bestrijk de pizzabodems aan beide kanten met olie en leg ze op een snijplank. Verdeel de tomatensaus over de bodems.
  3. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes en leg tussen de tomaten. Maal wat peper erover.
  4. Leg de pizza's op het rooster met aluminiumfolie en sluit het deksel van de barbecue. Bak de pizza's steeds in 5-10 minuten knapperig. Lepel hier en daar wat pesto over de pizza's en bestrooi met basilicumblaadjes.

Ingrediënten

  • 4 pizzabodems, kant-en-klaar
  • 1 eetl. olijfolie
  • 200 ml kruidige tomatensaus, naar keuze
  • 20 cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 bollen buffelmozzarella of
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 bakje pesto, koelvers
  • 2 takjes basilicum

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 975 Kcal
Vetten 45 g
waarvan verzadigd 12 g
Koolhydraten 111 g
Vezels 7 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.