Pizza met zoete aardappel en gorgonzola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaten. Schaaf de zoete aardappels met een kaasschaaf in dunne plakjes, verdeel over het deeg en bestrijk met olie.
- Bestrooi met de rozemarijn, zout en peper en bak de pizza's circa 20 minuten laag in de oven.
- Maak intussen de salade. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
- Klop de mosterd los met de honing en azijn en klop dan de olie erdoorheen. Schep de hazelnoten en uienringen erdoor.
- Neem de pizza's uit de oven en verkruimel de gorgonzola erboven. Bak de pizza's nog 5 minuten.
- Meng de spinazie met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade bij de pizza met zoete aardappel.
Ingrediënten
- 2 rollen pizzadeeg of, koelvers
- 2 grote pizzabodems, kant-en-klaar
- circa 1 kg zoete aardappel, geschild
- 1 eetl. olijfolie
- 2 takjes rozemarijn of
- 2 theel. gedroogde rozemarijn
- 150 g gorgonzola
- 25 g blanke hazelnoten, grof gehakt, voor de salade
- 1 theel. mosterd, voor de salade
- 1 mespunt honing, voor de salade
- 1 eetl. wittewijnazijn, voor de salade
- 3 eetl. olijfolie, voor de salade
- 1 rode ui, in dunne ringen, voor de salade
- 150 g spinazie, panklaar, voor de salade
Benodigdheden
- 2 bakplaten, ingevet
Bereidingtijd
30 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht