Poké bowl met garnalen

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp ondertussen de schil van 1 limoen fijn boven een schaaltje.
  3. Knijp er een ┬Ż limoen boven uit.
  4. Voeg de sojasaus, de azijn en 1-2 el poedersuiker (naar smaak) toe.
  5. Goed mengen.
  6. Doe de garnalen in een schaaltje en voeg de helft van de sojadressing toe.
  7. Marineer tenminste 15 minuten, langer kan ook.
  8. Snijd ondertussen de onderkant van de asperges af.
  9. Kook ze 3 minuten in licht gezouten kokend water.
  10. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen.
  11. Schil en snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  12. Meng de mayonaise met een paar druppels Tabasco en een paar druppels limoensap.
  13. Roer er 1 el seroendeng door.
  14. Roer 3 el sojadressing door de gare warme rijst en laat de rijst afkoelen.
  15. Geregeld omscheppen.
  16. Snijd de avocado vlak voor het eten in 12 parten.
  17. Verwijder de schil en besprenkel met een beetje limoensap zodat de avocado niet verkleurd.
  18. Schep de rijst in 4 grote kommen.
  19. Verdeel de garnalen, spinazie, zeewiersalade, avocado, asperges, geraspte wortel, pittige limoen- kokosmayonaise, de viseitjes, de rest van de dressing, de rest van de seroendeng en de gebakken uitjes over de rijst.
  20. Direct serveren.

Ingrediënten

  • 100 g sushirijst
  • 2 limoenen
  • 150 g sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 2 el poedersuiker
  • 200 g grote garnalen, gepeld
  • 20 groene aspergetips
  • 0,25 komkommer
  • 3 el mayonaise
  • tabasco
  • 3 el seroendeng
  • 1 avocado
  • 50 g spinazie
  • 1 bakje zeewiersalade
  • 100 g wortels, geraspt
  • 4 tl oranje of zwarte viseitjes
  • 2 el gebakken uitjes

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

1 persoon

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.