Poké bowl met makreel

Bereiding

  1. Kook de eieren in circa 5 minuten hard. Kook de rijst. Verdeel de makreel in stukken en verwijder de graatjes.
  2. Giet de rijst af en laat met het deksel op de pan staan. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in plakjes.
  3. Pel de eieren, snijd doormidden en haal de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn met de mierikswortel en zure room. Breng eventueel op smaak met zout en vul de halve eieren met deze crème.
  4. Verdeel de rijst over grote kommen. Verdeel de groenten en makreel erover en leg op elke kom twee halve gevulde eieren. Bestrooi de poké bowl met de rode peper en bosui.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 300 g rijst
  • 400 g gerookte makreelfilets
  • 2 avocado's, eetrijp
  • 0,5 komkommer, in dunne reepjes
  • 200 g spinazie, panklaar, grof gesneden
  • 2 tl geraspte mierikswortel of, potje
  • 1 tl wasabi
  • 1 el zure room
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 4 lente-/bosuitjes, in dunne ringen

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.