Poké bowl met zalm en avocado

Bereiding

  1. Kook de rijst. Bestrijk de zalm rondom met olie. Verhit intussen een grillpan en gril hierin de zalm in circa 4 minuten rondom goudbruin. De zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn.
  2. Meng de sojasaus, mayonaise en azijn tot een dressing. Spoel de rijst zodra hij gaar is even af onder koud water. Laat goed uitlekken en schep de rijst in een kom.
  3. Snijd de zalm in plakken. Verdeel de zalm, wortel, avocado en bosui over de rijst. Besprenkel naar smaak met de dressing.

Ingrediënten

  • 65 g witte rijst
  • 1 zalmfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mayonaise
  • 1 el wittewijnazijn
  • 100 g wortels, geraspt
  • 0,5 avocado, in plakken
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes

Benodigdheden

  • grillpan

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

1 persoon

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 880 Kcal
Vetten 53 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 62 g
Vezels 8 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: