Pompoencurry met boerenkool
Bereiding
- Verhit de olie en bak hierin de ui met de currypasta glazig.
- Voeg de kokosmelk, 200 ml water en de pompoenblokjes toe en laat circa 20 minuten stoven op een lage stand.
- Kook intussen de rijst.
- Voeg de boerenkool toe aan de curry en kook nog circa 5 minuten mee.
- Bestrooi de curry met de koriander en cashewnoten en serveer met de rijst.
Tips
- Vervang de zilvervliesrijst door witte rijst.
Ingrediënten
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 eetl. Thaise rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 750 g pompoenen, geschild, in blokjes
- 300 g zilvervliesrijst
- 200 g boerenkool, fijngesneden, panklaar
- 1 handje koriander, fijngehakt
- 75 g cashewnoten
Bereidingtijd
35 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 690 Kcal |
---|---|
Vetten | 37 g |
waarvan verzadigd | 17 g |
Koolhydraten | 70 g |
Vezels | 0 g |