Pompoencurry met boerenkool

Bereiding

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui met de currypasta glazig.
  2. Voeg de kokosmelk, 200 ml water en de pompoenblokjes toe en laat circa 20 minuten stoven op een lage stand.
  3. Kook intussen de rijst.
  4. Voeg de boerenkool toe aan de curry en kook nog circa 5 minuten mee.
  5. Bestrooi de curry met de koriander en cashewnoten en serveer met de rijst.

Tips

  • Vervang de zilvervliesrijst door witte rijst.

Ingrediënten

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetl. Thaise rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 g pompoenen, geschild, in blokjes
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 200 g boerenkool, fijngesneden, panklaar
  • 1 handje koriander, fijngehakt
  • 75 g cashewnoten

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 690 Kcal
Vetten 37 g
waarvan verzadigd 17 g
Koolhydraten 70 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: