Pompoencurry met garnalen en frisse yoghurtsaus

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjes- of stoofpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook en currypasta toe en fruit al roerend nog 1 minuut.
  2. Voeg de zoete aardappel, bloemkool, pompoen en bouillon toe, roer door en breng op middelhoge stand aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Voeg de bloemkool eventueel 5 minuten later toe voor meer bite.
  3. Meng intussen de ingredie╠łnten voor de yoghurtsaus en breng op smaak met zout.
  4. Schep de garnalen door de curry en laat 5-10 minuten garen zonder deksel op de pan.
  5. Rooster het naanbrood in de broodrooster of oven en snijd in punten.
  6. Serveer de curry in kommen en bestrooi met wat koriander. Serveer met het naanbrood en de yoghurtsaus.

Ingrediënten

  • 1 eetl. olie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. Thaise rode currypasta
  • 300 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 300 g bloemkolen, in roosjes
  • 400 g pompoenen, geschild, in blokjes
  • 200 ml visbouillon
  • 250 g cocktailgarnalen, gepeld
  • 4 naanbroden
  • 200 ml Griekse yoghurt, voor de yoghurtsaus
  • 100 g komkommers, geraspt, voor de yoghurtsaus
  • 1 teentje knoflook, geperst, voor de yoghurtsaus
  • 0,5 rode peper, fijngesneden, zonder zaadjes, voor de yoghurtsaus
  • 0,5 bosje koriander, grof gehakt, voor de yoghurtsaus

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.