Pompoenrisotto met doperwtjes en oude kaas

Omschrijving

Snijd de pompoen in kleine stukjes (ca. ½ cm²), doe ze even in een (MasterChef) mengschaal (1½ liter). Pel en snipper de sjalotjes en knoflook. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Breng de bouillon aan de kook. Smelt 30 g boter in een grote (MasterChef) pan op een laag vuur. Voeg de sjalotjes toe en bak zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Voeg knoflook, komijn en cayennepeper toe, bak 1 minuut mee. Zet het vuur hoog. Roer de rijst erdoor met een pollepel en blijf roeren tot deze doorzichtig begint te worden. Voeg de pompoen toe. Giet de witte wijn op de rijst. Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen. Roer er nu met een soeplepel een flinke lepel hete bouillon door. Blijf geregeld roeren tot het vocht is opgenomen. Voeg weer een schep bouillon toe en blijf af en toe roeren tot het vocht weer is opgenomen, zodat de risotto niet aanbakt. Herhaal dit steeds tot de risotto beetgaar is. Tussentijds telkens even proeven/testen. Waarschijnlijk blijft er wat bouillon over. Haal de pan van het vuur. Roer een klontje boter door de risotto, leg de deksel op de pan en laat 7 minuten nagaren. Hak ondertussen de peterselie grof. Roer de peterselie en kaas door de risotto. Verdeel over 4 borden. Schenk er eventueel een scheutje olijfolie over.

Ingrediënten

  • 250 g geschilde pompoen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 l groentebouillon (tablet)
  • 60 g boter
  • ½ tl komijnzaad
  • cayennepeper
  • 100 ml witte wijn
  • 250 g Arborio/risotto rijst
  • ½ bakje peterselie
  • 40 g geraspte oude kaas

Bereidingtijd

ca. 35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

Voorgerecht

Voedingswaarden

414;18;8;52
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.