Portobello gevuld met stoofvlees

Bereiding

  1. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  2. Pel en wrijf of knijp de knoflook fijn.
  3. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm en bestrooi met wat peper & zout.
  4. Laat een klontje (ca.
  5. 20 g) boter smelten in een koekenpan en bak de stukken vlees rondom bruin.
  6. Schep het vlees uit de pan en blus de pan af met rode wijn.
  7. Breng de wijn aan de kook en roer met een pollepel de aanbaksels los.
  8. Laat een klontje boter (ca.
  9. 20 g) smelten in een stoofpan en bak hierin de helft van de uien op matig vuur glazig.
  10. Voeg het vlees, de takjes tijm en de helft van de knoflook toe.
  11. Giet de rode wijn uit de koekenpan en 300 ml runderbouillon erop.
  12. Roer de mosterd erdoor.
  13. Breng tegen de kook aan, leg een deksel op de pan en sudder het vlees op het allerlaagste pitje in ca. 3 uur zo gaar tot het uit elkaar valt.
  14. Verwijder de takjes tijm uit het stoofvlees.
  15. Proef het stoofvlees en voeg naar smaak nog peper & zout toe.
  16. Verwijder in de tussentijd de steeltjes van de portobello’s en bewaar deze.
  17. Kook de portobello’s 1 minuut in gezouten kokend water.
  18. Verwarm een scheutje olie in een steelpan en bak hierin de gemengde paddenstoelen en de steeltjes van de portobello een paar minuten.
  19. Voeg de rest van de ui en knoflook toe en bak 3-4 minuten tot de uien zacht en gaar zijn.
  20. Giet 100 ml runderbouillon en de room op de paddenstoelen.
  21. Kook even door.
  22. Pureer vervolgens alles met de staafmixer en zeef de paddenstoelencrème boven een andere pan.
  23. Breng weer aan de kook.
  24. Voeg naar smaak peper & zout toe.
  25. Verwarm de oven voor op 180°C.
  26. leg de portobello’s in een ovenschaal.
  27. Bestrooi met peper & zout.
  28. Vul ze met het stoofvlees en verwarm ze 5 minuten in de oven.
  29. Haal ze er dan weer even uit.
  30. Scheur de kaas in stukjes en leg op de paddenstoelen.
  31. Zet de paddenstoelen nog 5 minuten in de oven.
  32. Schep de warme paddenstoelen-crème in 4 diepe warme borden.
  33. Zet de portobello’s in het midden.
  34. Strooi de groene kruiden om de paddenstoelen.

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g runderlappen
  • 40 g boter
  • 100 ml rode wijn
  • 2 takjes tijm
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 el gladde mosterd
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 200 g gesneden paddenstoelenmix
  • 50 ml room
  • 2 plakken belegen kaas
  • 2 el gemengde groene kruiden

Bereidingtijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.