Portobello's en paprika's gevulde met roomkaas en noten

Bereiding

  1. Snijd de stelen van de portobello’s. Snijd de paprika’s elk in drieën en verwijder de zaadlijsten. Kook de portobello’s en parten paprika samen 3-5 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Paddenstoelen tussentijds omkeren. Laat de paddenstoelen en paprika met de bolle gladde kant naar boven goed uitlekken.
  2. Hak de noten grof. Snijd de bleekselderij in zeer smalle boogjes en de bosuitjes in smalle ringetjes. Houd de donkergroene uienringetjes apart. Meng de rest van de ringetjes, bleekselderij en noten met de roomkaas.
  3. Steek een half uur van tevoren de barbecue aan. Grill de portobello’s en paprikaparten 3-4 minuten om en om (geregeld keren) Leg ze met de bolle kant naar beneden aan de rand van de barbecue (waar het niet al te heet is). Vul ze met het roomkaasmengsel en verwarm ze 5-10 minuten.
  4. Verdeel wat sla over 4 borden, leg de paddenstoelen en paprika ertussen, bedruppel met de balsamico en bestrooi met bosuiringetjes, grof gemalen peper en eventueel wat (grof)zout. Lekker met grof volkoren brood.

Tips

  • Je kunt de gevulde portobello’s en paprika ook in de oven bereiden. Ca.15 minuten op 180°C of in een grillpan of op een grillplaat.
  • Bleekselderij kun je vervangen door venkel of prei.

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • peper en zout
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 150 g gemengde noten, geroosterd
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 lente-/bosuitjes
  • 200 g verse roomkaas met kruiden
  • 1 zakje veldsla
  • crema di balsamico

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 434 Kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigd 10 g
Koolhydraten 20 g
Vezels 10 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: