Portugees draadjesvlees

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met de bloem. Kruis de tomaten in. Leg ze in heet water, ontvel ze en snijd in stukken.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin het vlees in circa 5 minuten rondom bruin. Schep de tomaten en knoflook erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  3. Voeg de kaneel, komijn en oregano toe. Schenk de wijn en bouillon bij het vlees en stoof afgedekt circa 1,5 uur. Roer af en toe door.
  4. Voeg de sjalotjes toe en stoof nog circa 30 minuten verder, tot het vlees zacht is. Verwijder het kaneelstokje eventueel en bestrooi met de peterselie. Lekker met gepofte zoete aardappels en witte bonen.

Ingrediënten

  • 750 g runderriblappen, in blokjes van ca. 3 cm
  • 3 el bloem
  • 3 tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kaneelstokje
  • 0,5 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 300 ml rode wijn
  • 200 ml rundvleesbouillon
  • 12 sjalotjes, gehalveerd, gepeld
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt

Bereidingtijd

30 minuten

  • 120 minuten stooftijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.