Prei uit de oven met tomaten-bietensaus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de onderkant van de prei en halveer de prei of verdeel in stukken van circa 15 cm.
  2. Kook de preistukken met zout 4 minuten, giet ze af en dep ze droog.
  3. Leg de prei naast elkaar in de ovenschaal.
  4. Rasp de gekookte biet boven de gezeefde tomaten en schep de yoghurt erdoor. Giet de saus over de prei in een ingevette ovenschaal.
  5. Strooi er paneermeel gemengd met de kaas over en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
  6. Serveer de prei bestrooid met peterselie.

Tips

  • Lekker met gekookte aardappels of rösti en schnitzel.
  • Maak er een hoofdgerecht van. Verdeel over de bodem van de ovenschaal rul gebakken gekruid gehakt en leg daarop de prei.

Ingrediënten

  • 500 g preien
  • 1 gekookte biet, gepeld
  • 200 ml gezeefde tomaten, pakje
  • 3 eetl. yoghurt
  • 25 g paneermeel
  • 50 g jongbelegen kaas, geraspt
  • 2 eetl. verse peterselie, gehakt

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

20 minuten

  • 15 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 130 Kcal
Vetten 5 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 13 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: