Prei uit de oven met tomaten-bietensaus
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de onderkant van de prei en halveer de prei of verdeel in stukken van circa 15 cm.
- Kook de preistukken met zout 4 minuten, giet ze af en dep ze droog.
- Leg de prei naast elkaar in de ovenschaal.
- Rasp de gekookte biet boven de gezeefde tomaten en schep de yoghurt erdoor. Giet de saus over de prei in een ingevette ovenschaal.
- Strooi er paneermeel gemengd met de kaas over en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
- Serveer de prei bestrooid met peterselie.
Tips
- Lekker met gekookte aardappels of rösti en schnitzel.
- Maak er een hoofdgerecht van. Verdeel over de bodem van de ovenschaal rul gebakken gekruid gehakt en leg daarop de prei.
Ingrediënten
- 500 g preien
- 1 gekookte biet, gepeld
- 200 ml gezeefde tomaten, pakje
- 3 eetl. yoghurt
- 25 g paneermeel
- 50 g jongbelegen kaas, geraspt
- 2 eetl. verse peterselie, gehakt
Benodigdheden
- ovenschaal, ingevet
Bereidingtijd
20 minuten
- 15 minuten oventijd
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
bijgerecht
Voedingswaarden
Energie | 130 Kcal |
---|---|
Vetten | 5 g |
waarvan verzadigd | 3 g |
Koolhydraten | 13 g |
Vezels | 0 g |