Preistamppotje met gestoofde sukadelapjes

Bereiding

  1. Pel en snijd de uien in ringen en de knoflook fijn.
  2. Snijd de sukadelapjes in reepjes.
  3. Verhit de boter in een stoofpan, bak de uien en knoflook lichtbruin.
  4. Voeg het vlees, peper en zout toe en bak rondom bruin.
  5. Voeg daarna de plakken kruidkoek, de kaneel en zoveel warm water toe dat alles onder staat.
  6. Stoof de sukadelapjes op heel laag vuur in ca. 21/2 uur tot het vlees zacht en mals is.
  7. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  8. Maak de prei schoon en snijd het wit en lichtgroen van de prei in dunne ringetjes.
  9. Kook of stoom ze 1 minuut en laat goed uitlekken.
  10. Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje gezouten water in ca. 20 minuten gaar.
  11. Giet af en stamp fijn, stamp ook de prei en de creme fraiche erdoorheen, breng op smaak met veel zwarte peper en zout.
  12. Verdeel de puree en de stoof over 4 borden.

Ingrediënten

  • 3 zoete uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g sukadelapjes
  • 2 el boter
  • 4 plakken kruidkoeken
  • 1 tl kaneel
  • 400 g preien
  • 1 kg aardappel, geschild
  • 175 ml crème fraîche

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: