Provençaalse aardappeltjes met hamsaucijsjes en spinaziesalade

Bereiding

  1. Wikkel de saucijsjes in een plakje ham. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en braad hierin de saucijsjes om en om aan.
  2. Voeg een paar eetlepels water toe en laat met een deksel schuin op de pan circa 10 minuten zachtjes bakken. Keer af en toe om.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes om en om goudbruin. Breng op smaak met de kruiden, zout en peper.
  4. Meng de ingrediënten voor de salade en serveer met de worstjes en aardappelschijfjes.

Ingrediënten

  • 4 saucijzen
  • 4 plakjes rauwe hammen
  • 1 el olijfolie
  • 600 g aardappelschijfjes, koelvers
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 300 g spinazie, panklaar, vers, voor de salade
  • 2 el zongedroogde tomaatjes, in reepjes, voor de salade
  • 1 rode ui, in dunne ringen, voor de salade
  • 50 g zachte geitenkaas, verkruimeld, voor de salade
  • 2 el vinaigrettes of, naar keuze, voor de salade
  • 2 el kant-en-klare dressing, naar keuze, voor de salade

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.