Provençaalse bonenschotel met runderworst

Bereiding

  1. Verwarm de bonen, giet ze af en vang het vocht op.
  2. Verhit de olie en bak hierin de runderworstjes 10-12 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  3. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de tomatenĀ­puree erdoor en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de tomatenblokjes, tijm, zout en peper toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de bonen erdoor met 150 ml van het opgevangen bonenvocht. Warm goed door.
  5. Schep het gerecht in een schaal en leg de worstjes erop. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Ingrediënten

  • circa 800 g witte bonen of, blik
  • circa 800 g witte bonen, pot
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 rundersaucijzen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetl. tomatenpuree
  • 400 ml tomatenblokjes, blik
  • 1 eetl. verse tijm of, gehakt
  • 1 theel. gedroogde tijm

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.