Pruimen-bessenjam

Bereiding

  1. Meng alle ingrediƫnten met 100 ml water in een kom en laat circa 15 minuten trekken.
  2. Schep het fruit in de pan en kook zachtjes tot het mengsel zwelt.
  3. Kook daarna circa 15 minuten al roerend op een hogere stand.
  4. Laat de jam iets afkoelen en schenk daarna in de potten.

Tips

  • Gebruik deze jam in het recept pruimenslofjes met passievruchtencoulis
  • Voeg extra 1 eetlepel koekkruiden of een mespuntje kardemom toe.

Ingrediënten

  • 1 kg pruim, in stukjes, ontpit
  • 300 g blauwe bessen
  • 2 citroenen, sap
  • 75 g gembersnippers op siroop
  • 1 kg geleisuiker

Benodigdheden

  • 5 schone jampotten met deksel

Bereidingtijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, brunch, bijgerecht, ontbijt

Voedingswaarden

Energie 980 Kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 234 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.