Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  2. Schep de zoete aardappels erdoor. Voeg 100 ml sinaasappelsap, een scheutje water en zout toe en kook de aardappels met het deksel op de pan in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en vang het vocht op.
  3. Voeg 3 eetlepels mascarpone en eventueel een scheutje kookvocht toe en stamp de aardappels tot een smeuïge puree. Schep er eventueel 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes gesneden, door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.

Ingrediënten

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 750 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 3 eetl. mascarpone
  • eventueel 1 rode peper, in stukjes, zonder zaadjes

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.