Rabarber en rode vruchten smoothie
Bereiding
- Schil de rabarber en snijd in stukjes. Doe ze in een pan met 400 ml water. Breng de rabarber aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten garen. Laten afkoelen.
- Doe alle vruchten, de rabarber met een beetje kookvocht en de honing in een blender of hoge beker. Maal fijn tot een gladde smoothie.
- Pluk de basilicum blaadjes van de takjes, hak ze grof en meng 3/4 van de blaadjes met de yoghurt.
- Vul 4 glazen met de smoothie en schep de basilicum-yoghurt er bovenop. Bestrooi met blaadjes basilicum.
Tips
- Bewaar de vruchten in de koelkast, zodat ze lekker koud zijn als je de smoothie maakt.
Ingrediënten
- 4 stengels rabarber
- 250 g aardbeien
- 100 g frambozen
- 50 g blauwe bessen
- 4 el honing
- 100 g Griekse yoghurt 0% vet
- 2 takjes verse basilicum
Bereidingtijd
20 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
ontbijt
Voedingswaarden
Energie | 765 Kcal |
---|---|
Vetten | 45 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 43 g |
Vezels | 0 g |