Rabarber en rode vruchten smoothie

Bereiding

  1. Schil de rabarber en snijd in stukjes. Doe ze in een pan met 400 ml water. Breng de rabarber aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten garen. Laten afkoelen.
  2. Doe alle vruchten, de rabarber met een beetje kookvocht en de honing in een blender of hoge beker. Maal fijn tot een gladde smoothie.
  3. Pluk de basilicum blaadjes van de takjes, hak ze grof en meng 3/4 van de blaadjes met de yoghurt.
  4. Vul 4 glazen met de smoothie en schep de basilicum-yoghurt er bovenop. Bestrooi met blaadjes basilicum.

Tips

  • Bewaar de vruchten in de koelkast, zodat ze lekker koud zijn als je de smoothie maakt.

Ingrediënten

  • 4 stengels rabarber
  • 250 g aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 50 g blauwe bessen
  • 4 el honing
  • 100 g Griekse yoghurt 0% vet
  • 2 takjes verse basilicum

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

ontbijt

Voedingswaarden

Energie 765 Kcal
Vetten 45 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 43 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: