Radijssalade met Hollandse garnalen

Bereiding

  1. Wel de amandelen in warm water.
  2. Verwarm de oven voor op 200.C.
  3. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
  4. Boen de sinaasappel schoon onder de koude kraan.
  5. Rasp de schil fijn.
  6. Pers de sinaasappel uit.
  7. Roer een dressing van 3 el olie, azijn, mosterd, sinaasappelsap en peper en zout.
  8. Snijd de broodjes open, bedruppel ze met olijfolie en bestrooi ze met fijn geraspte sinaasappelschil.
  9. Bak ze ca. 5 minuten in de oven.
  10. Laat de amandelen uitlekken.
  11. Meng in een kom de radijsjes met de babysla, de dressing, de garnalen en de amandelen.
  12. Verdeel de salade over 4 borden en serveer er de warme sinaasappelbroodjes bij.

Ingrediënten

  • 50 g blanke amandelen
  • 2 bosjes radijsjes
  • 1 sinaasappel
  • 5 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 4 ciabattabroodjes
  • 150 g babysla
  • 200 g Hollandse garnalen
  • verse groene kruiden

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 560 Kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 50 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.