Risotto met asperges, zalm en garnalen

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en snijd een stukje van het houtige uiteinde. Dunne groene asperges hoeven niet geschild te worden.
  2. Kook de witte asperges beetgaar in circa 15-20 minuten; de groene asperges hebben een kortere kooktijd. Reken op ongeveer 8 minuten. Laat ze uitlekken en snijd in stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een (hapjes)pan met opstaande rand. Fruit de uisnippers even aan. Doe de rijstkorrels in de pan en bak ze al roerend gedurende enkele minuten. Voeg nu bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Giet telkens als de rijstkorrels het vocht hebben opgenomen weer wat bouillon in de pan. De risottorijst is in ongeveer 18-20 minuten beetgaar. Bij het doorbijten van een rijstkorrel zit er een minuscule harde kern in. Risottorijst hoort niet tot pap gekookt te worden.
  4. Meng na 15 minuten de courgetteblokjes en peterselie door de risotto.
  5. Voeg op het laatste moment de zalm- en aspergestukjes toe. Schep de stukjes voorzichtig door de risotto zodat ze heel blijven. Roer, zodra de zalmstukjes nét gaar zijn, de garnalen en de boter door de smeuïge risotto.
  6. Eet een frisse, knapperige groene salade bij dit gerecht.

Ingrediënten

  • 300 g asperges
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • circa 1 l visbouillon van tablet
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 eetl. verse peterselie, fijngehakt
  • 200 g zalmfilets, in dobbelstenen
  • 200 g grote garnalen, gekookt
  • 20 g boter

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 535 Kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 66 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.