Risotto met doperwtenballetjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pureer in een blender de helft van de doperwten met de helft van de knoflook, helft van de peterselie, het ei en de ricotta. Meng met de broodkruim, Parmezaanse kaas en bloem. Vorm balletjes ervan en bak deze in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Keer halverwege eventueel om.
  2. Verhit intussen de boter in een grote pan en bak hierin de ui 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rest van de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Giet de wijn erbij en roer tot het vocht is opgenomen.
  3. Giet de bouillon steeds in gedeeltes bij de rijst en blijf goed roeren, tot de rijst na circa 20 minuten beetgaar is. Giet de room erbij zodra de rijst alle bouillon bijna heeft opgenomen. Roer de rest van de doperwten erdoor.
  4. Schep de risotto op borden, leg de balletjes erop en bestrooi met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

  • 400 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ei
  • 100 g ricotta
  • 70 g fijn broodkruim of
  • 70 g paneermeel
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 10 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 350 g risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 900 ml groentebouillon, heet
  • 100 ml room

Benodigdheden

  • blender of
  • staafmixer

Bereidingtijd

20 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 715 Kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigd 11 g
Koolhydraten 104 g
Vezels 8 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: