Rodekool-pie met rozijnen en merguezworstjes

Bereiding

  1. Kook de aardappels met de rodekool in circa 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit de olie en bak hierin de worstjes 4-5 minuten.
  3. Giet de aardappels en kool af en stamp grof met de melk, rozijnen, rozemarijn en zout en peper.
  4. Bestuif de cakevorm licht met paneermeel of bloem en bekleed met het bladerdeeg. Duw de deegranden goed tegen elkaar en laat het deeg iets overhangen.
  5. Verdeel een laag stamppot over de deegbodem. Leg de worstjes erop met daarop weer een laag stamppot. Dek af met een deksel van bladerdeeg en druk de deegranden goed tegen elkaar.
  6. Plak langs de rand eventueel een rolletje bladerdeeg vast met water of druk dicht met een vork. Maak gaten in het midden van het deegdeksel en schuif daar als ‘schoorsteentje' een rolletje aluminiumfolie in.
  7. Bestrijk het deegdeksel met ei en bak de pie in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  8. Neem de pie uit de vorm en snijd in dikke plakken.

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel, geschild, in stukken
  • 600 g rodekolen, in smalle reepjes, geschaafd
  • 1 eetl. arachideolie of
  • 1 eetl. olijfolie
  • 6 merguezworstjes
  • 100 ml warme melk
  • 100 g blanke rozijnen
  • 0,5 eetl. rozemarijn, gehakt
  • paneermeel of
  • bloem
  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt

Benodigdheden

  • cakevorm, ingevet
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

35 minuten

  • 25 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.