Roerbakken spinazie met gegrilde kip

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in 32 stukjes meng ze met 1 el olijfolie, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnzaad, 1 tl gemalen peper en wat zout.
  2. Rijg de kip aan 8 spiesen of satéstokjes.
  3. Halveer de appel en verwijder het klokhuis.
  4. Snijd de appel en de paprika in kleine stukjes ter grote van een doperwt.
  5. Verwarm de olie om te frituren tot ca. 180C.
  6. Frituur de aardappelkoekjes in kleine porties tegelijk goudbruin.
  7. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  8. Grill tegelijkertijd de kipspiesjes in een grillpan of onder de hete grill in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
  9. Verwarm ondertussen een el olijfolie in een wok op het hoogste vuur.
  10. Roerbak de paprika 2 minuten.
  11. Voeg de appel toe en roerbak nog 1 minuut.
  12. Voeg een kwart van de spinazie toe, roerbak tot die is geslonken en voeg dan weer een kwart spinazie toe, laat ook die slinken en herhaal tot alle spinazie is geslonken.
  13. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  14. Verdeel de spinazie, aardappelkoekjes en spiesjes over 4 (warme) borden.
  15. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilets
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • komijnzaad
  • 1 stevige appel
  • 1 rode paprika
  • frituurolie
  • 375 g diepvriesrösti
  • 600 g spinazie, gewassen

Benodigdheden

  • 8 spiesen

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.