Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen

Bereiding

  1. Schil de stelen van de broccoli en snijd een stukje van de onderkant af. Snijd dikke stelen enkele malen in de lengte door. Kook bloemkool, broccoli en worteltjes 4 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Verhit de arachideolie en sesamolie in de wok. Bak broccoli, bloemkool en worteltjes enkele minuten.
  3. Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak de groenten 2 minuten.
  4. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de groenten nog 2 minuten zachtjes koken. Voeg de ketjap toe.
  5. Schep ten slotte de garnalen door dit gerecht. De garnalen worden alleen maar warm gemaakt. Laat ze niet mee koken, ze worden dan taai.
  6. Verdeel groenten en garnalen over de borden. Garneer met een bosuitje. Eet bij dit gerecht rijst.

Ingrediënten

  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 300 g bloemkolen, in roosjes
  • 100 g wortels, geschrapt, in plakjes
  • 2 eetl. arachideolie of
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g peultjes, afgehaald
  • 100 ml visbouillon van tablet
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 200 g grote garnalen, gepeld, gekookt
  • 4 lente-/bosuitjes, schoongemaakt, in schuine stukken van ca. 3 cm

Benodigdheden

  • wok

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 200 Kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigd 1 g
Koolhydraten 14 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.