Roergebakken witte asperges

Bereiding

  1. Schrob de aardappeltjes onder koud stromend water goed schoon en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Schil de asperges, snijd het harde stukje aan de onderkant eraf en snijd de asperges in schuine lange plakjes.
  3. Maak de peultjes schoon.
  4. Halveer de cherrytomaatjes.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes.
  6. Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  7. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip met de knoflook ca. 3 minuten.
  8. Voeg de asperges en de peultjes toe en roerbak 5 minuten mee.
  9. Voeg de cherrytomaatjes en naar smaak wat peper en zout toe en roerbak 1 minuut.
  10. Snijd de aardappeltjes in de lengte bijna doormidden en klap ze een beetje open.
  11. Leg op elk bord 3 opengesneden aardappeltjes en schep er wat van de roergebakken asperges in.
  12. Schep op elk een lepeltje zure room.
  13. Bestrooi eventueel met wat geplukte kervel.

Ingrediënten

  • 12 kruimige aardappeltjes
  • 500 g witte asperges
  • 150 g peultjes
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes
  • 400 g kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 125 ml zure room
  • 3 takjes verse kervel

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 372 Kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 25 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.