Roergebakken witte kool met gegrilde zalm

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de paprika in stukjes, de prei in halve ringen en was de prei.
  3. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de paprika, de prei en de kool 3 minuten op matig hoog vuur zonder dat de kool bruin wordt.
  4. Voeg de kerrie en 3 el water toe en laat de kool op laag vuur in 10-12 minuten gaar worden.
  5. Snijd de olijven in plakjes en schep ze door de kool.
  6. Breng de kool met peper en zout op smaak.
  7. Bestrooi de zalm met peper en zout.
  8. Verhit de rest van de olie in een grill- of koekenpan en bak de vis in 6-8 minuten gaar.
  9. De tijd is afhankelijk van de dikte van de vis.
  10. De binnenkant van de vis mag roze zijn.
  11. Verdeel de kool, de zalm en de rijst over 4 borden.

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 4 el olie
  • 350 g witte kool, gesneden
  • 2 tl kerriepoeder
  • 75 g olijven zonder pit
  • 500 g zalmfilets

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.