Romige broccolisoep met kaascrostini

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in de bouillon. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de broccoli toe.
  2. Snijd intussen de ciabatta in de lengte open en besprenkel met olijfolie. Wrijf vervolgens met een half teentje knoflook stevig over de binnenkant van het broodje. Leg de kaas erop en zet onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
  3. Pers de overige knoflook en voeg toe aan de soep. Pureer met een staafmixer tot een romige soep. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de kaascrostini.

Ingrediënten

  • 100 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 350 ml groentebouillon
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 1 ciabattabroodje
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 50 g brie of
  • 50 g blauwe kazen

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

1 persoon

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 570 Kcal
Vetten 32 g
waarvan verzadigd 14 g
Koolhydraten 44 g
Vezels 10 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: