Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5 Ć  8 minuten glazig maar niet bruin.
  2. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook de aardappel in circa 10 minuten gaar.
  3. Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer.
  4. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.
  5. Lekker met pizzabroodjes met spek.

Ingrediënten

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 middelgrote zoete ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 eetl. gedroogde majoraan
  • 500 g kruimige aardappels, geschild, in kleine blokjes
  • 1 l groentebouillon van tablet, heet
  • 100 g mascarpone
  • 100 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.