Romige knolselderijsoep met gegratineerd stokbrood

Bereiding

  1. Kook de knolselderij en aardappel in de bouillon in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste paar minuten de kookroom toe en pureer de soep helemaal glad.
  2. Voeg de preiringen toe en kook nog circa 5 minuten mee op een lage stand. Breng de soep op smaak met nootmuskaat en peper.
  3. Verwarm intussen de ovengrill voor. Leg de halve stokbroden op de bakplaat en beleg met de plakjes brie. Gratineer de kaas een paar minuten onder de grill en serveer het brood in stukken bij de soep.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij, geschild, in kleine blokjes
  • 2 kruimige aardappels of, geschild, in kleine blokjes
  • 2 zoete aardappels, geschild, in kleine blokjes
  • 1 l groentebouillon, van 2 tabletten
  • 100 ml kookroom
  • 150 g preien, in ringen
  • nootmuskaat
  • 1 bruin stokbrood, in de lengte opengesneden
  • 200 g brie of, in dunne plakjes
  • 200 g camemberts, in dunne plakjes

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.