Romige tagliatelle met gegrilde biefstuk

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle beetgaar. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg de kookroom en tomaatjes toe en laat pruttelen op een lage stand.
  3. Verhit de overige olijfolie in een grillpan en gril de biefstukken op middelhoge stand in circa 6 minuten rondom goudbruin. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Roer intussen de spinazie door de roomsaus en laat slinken. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de tagliatelle door de saus, voeg eventueel wat kookvocht toe en warm 1 minuut mee.
  5. Snijd de biefstuk in dunne plakken en bestrooi met zout en peper. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en leg de plakken biefstuk erop. Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en basilicum.

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle, koelvers
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 ml kookroom
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 4 biefstukken
  • 400 g spinazie, panklaar
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 handje basilicumblaadje

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 690 Kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigd 15 g
Koolhydraten 50 g
Vezels 5 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.